Enter your keyword

DIY Easy as PI

DIY Easy as PI?

SPAR PENGER GJØR DET SELV?

Da jeg kjøpte leiligheten min i 2016, så så den ganske anderledes ut enn det den gjør i dag. Ting tar selvfølgelig tid, og det er endel jobb, men man kan komme utrolig langt med litt maling, kontaktplast og en liten dose kreativitet. Jeg gleder meg virkelig til å vise deg alt jeg har gjort her hjemme, både av stort og smått. Og håper du får noen ideer på veien. For oppussing trenger ikke å koste skjorta, og man kan gjenbruke både blandebatterier og gamle falleferdige møbler. Med litt maling rundt på vegger og gulv, så kan selv de eldste ting se helt nye og fine ut.

KAN BARNA VÆRE MED PÅ DIY PROSJEKTER?

Selvfølgelig kan barna være med, jeg har en hel haug med små og store DIY prosjekter rettet mot barn. Mine barn er nok litt «miljøskada» av mammaen sin, men jeg vil tro at de aller fleste barn elsker disse små prosjektene. Som Pablo Picasso en gang sa «Every Child is an Artist».

HVILKE BUTIKKER ANBEFALER DU FOR UTSTYR TIL DIY PROSJEKTER?

Jeg er stor fan av Panduro, handler veldig mye der. Vi bruker mye HAMA perler her i huset, både til smykker, ørepynt og til pynt til å henge på veggen. Disse perlene har uante muligheter, og det er bare fantasien som setter grenser. Etsy er også en butikk jeg bruker mye. Erfaringsmessig så finner man mye i utenlandske butikker, som Panduro ikke har. Europris har også mye utstyr til en billig penge, og jeg har aldri opplevd dårligere kvalitet på ting kjøpt derfra.

HVORDAN ER HOLDBARHETEN PÅ DIY OPPUSSING PÅ F EKS BADEGULV ELLER KJØKKENSKAP?

Man får ofte beskjed om at man burde male kjøkkenskap med trestjerners gulvmaling, det gjorde ikke jeg. Jeg brukte maling jeg hadde til overs, og malte derfor med Jotun Lady, og har ikke merket noe til ekstra slitasje. Jeg har jo tre barn, så det blir jo endel søl og smelling med skapdører. De holder fremdeles stand, og tåler både hard vask og daglig bruk. Så man trenger absolutt ikke kjøpe den dyreste malingen. Badegulvet kommer jeg tilbake til, når det er malt og blitt brukt en stund.

KOMMER DET NOEN IKEA HACKS?

Ikea Hacks er gøy. Personlig, så elsker jeg IKEA møbler, og mulighetene de møblene gir. Så bare vent, det vil nok dukke opp både to og ti IKEA hacks etterhvert.

DIY Prosjekter